De BBQ Beer Battle op Kimchi’s Farm Festival

Kimchi's BBQ Beer Battle

Bier van meer dan 20 lokale brouwers, eten van onder andere Brandt & Levie en muziek van Red Light Radio zorgden vorig jaar voor een geweldig Kimchi’s Farm Festival. Het kon niet anders dan dat het dit jaar weer een vervolg zou krijgen. Op 15, 16 en 17 augustus staat de buurtboerderij weer in het teken van Kimchi’s Farm Festival en kun je hier meer dan 20 microbrouwerijen vinden. Maar dat is niet alles: afgelopen april werd The Beef Chief bij de eerste Burger Beer Battle verkozen tot beste burger van Amsterdam, en ook dit schreeuwde om een vervolg. Voeg deze twee geweldige weekenden samen, bedenk dat augustus de perfect maand is om te BBQ-en, en de eerste BBQ Beer Battle is geboren.

Kimchi's BBQ Beer Battle

Op vrijdag 15 augustus, de eerste dag van Kimchi’s Farm Festival, strijden vier totaal verschillende restaurants en cateraars uit Amsterdam om de eerste plaats. Jij bepaalt, net zoals bij de Burger Beer Battle, wat jij het lekkerste vindt en brengt je stem uit op je favoriet. Maar welke vier kanshebbers staan er in de ring? Een kleine introductie:

In the upper left corner: BAQ-FIETS

Wie het afgelopen jaar op een van de vele foodfestivals is geweest, is Joeri vast al eens tegengekomen. Op zijn bakfiets wordt vanalles gegrild, zolang het maar lekker is. Zijn menu wisselt per seizoen, en tijdens het Amsterdam Coffee Festival had Joeri zelfs samen met Brandt & Levie een koffieworst gemaakt. Als je kijkt naar de grootte van het ‘restaurant’ van Joeri zou je denken dat hij de underdog is, maar hij kan nog wel eens onverwachts uit de hoek komen.

Kimchi's BBQ Beer Battle

In the upper right corner: Yokiyo

Tim Doornewaard en Domingo Atsma hadden een droom; een Koreaans restaurant openen in Amsterdam. In 2013 werd die droom werkelijkheid toen ze samen met de Nieuw-Zeelandse chef-kok Jaymz Pool het Koreaans restaurant Yokiyo openden op de Amsterdamse Wallen. Het is één van de weinige restaurants in Nederland waar je echt kan ‘Korean BBQ-en’ zoals in Korea. Voor wie dat nog nooit gedaan heeft; het is heerlijk! Wat ze serveren tijdens de BBQ Beer Battle is nog onbekend, maar het zal ongetwijfeld anders zijn dan de rest. En hopelijk mogen er ook nog wat flesjes Soju mee naar binnen naast al het bier-geweld.

Kimchi's BBQ Beer Battle

In the lower left corner: Bar Brouw

Tim van Dijk en Sjoerd Brinkman reisden samen door Amerika en ontdekten daar de Amerikaanse manier van barbecueën. Die ontdekking namen ze mee naar Nederland en samen openden ze in oktober 2013 Bar Brouw in Amsterdam-West. Nog binnen een jaar openden ze een tweede vestiging op het Beukenplein in Amsterdam Oost, dus als Amsterdammer kan je niet meer om ze heen. Op de menukaart staan onder andere ribs, pulled pork, burgers en brisket en deze worden geserveerd met onder andere coleslaw en onwijs lekkere baked beans. Of het nou pulled pork, ribs of brisket wordt de 15e, ik kan niet wachten!

Kimchi's BBQ Beer Battle

In the lower right corner: Restaurant Fraiche

Restaurant Fraiche ken ik alleen maar van de Fish Taco’s op de Rollende Keukens, maar chefs Noah Tucker en Anthony Joseph gaan waarschijnlijk nog wel meer uit de hoge hoed toveren tijdens de BBQ Battle. Deze zomer hebben ze in hun restaurant elke woensdag Hot Wing Wednesdays, en het zusje Staring at Jacob is natuurlijk bekend als populaire brunchspot. Ik ben onwijs benieuwd wat deze gasten tijdens de BBQ Battle van de BBQ laten rollen!

Hungry? Why Wait?

Inmiddels heb ik een rammelende maag en zin in koffieworst, bulgogi, pulled pork en chicken wings. Jij ook? Check dan de eventpagina van Kimchi’s Farm Festival of bestel gelijk je tickets voor de BBQ Battle via Ticketscript! Het Farm Festival is het hele weekend gratis, en voor de BBQ Battle zijn de tickets 25 euro. Daarvoor krijg je vier gerechtjes van deze BBQ helden en de hele avond party. Wat wil je nog meer? Get them while they’re hot!

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *