Gezond ontbijten met havermout en dadels

Havermout ontbijt

‘Wat zal ik toch eens ontbijten vandaag?’ Jarenlang vond ik dat elke ochtend een verschrikkelijk lastige vraag, die ik meestal maar weer beantwoordde met een plak ontbijtboek, bakje muesli of een boterham. Echt blij werd ik daar niet van, maar ja, een goed ontbijt is een goed begin van de dag is mij altijd geleerd, dus braaf at ik mijn saaie ontbijtjes.

Gelukkig is hier sinds kort verandering in gekomen. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk gewoon te weinig tijd had om een fatsoenlijk ontbijt te maken. Je hoeft de wekker maar vijf minuutjes eerder te zetten (en dan ook echt uit bed gaan) om een heerlijk en gezond ontbijtje te maken.

Havermout ontbijt

Havermout is super gezond en je kunt het met van alles combineren om het lekkerder te maken. Ik had nog wat dadels, walnoten en rozijnen in huis en maakte dit heerlijke ontbijtje.

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon:

  • Havermout (4 eetlepels, meer of minder naar smaak)
  • Melk (200 ml)
  • Dadels
  • Walnoten
  • Rozijnen
  • Kaneel

Havermout ontbijt ingrediënten

Bereiding:

  • Snijd de dadels in kleine stukjes.
  • 200 ml melk verwarmen in een pannetje totdat het bijna kookt. Schep hier de havermout bij en blijf dit één minuut doorroeren op laag vuur.
  • Doe de havermout in een kom en voeg de stukjes dadel, walnoten en rozijnen toe. Afmaken met kaneel naar smaak.

Havermout ontbijt

 

Deel dit artikel:
Pin It

Kan absoluut niet kiezen. Wordt blij van mooie verhalen en lekker lang natafelen.

Be first to comment