Keuzestress in New York? Mijn hotspots in Brooklyn

Brooklyn New York

Een paar weken terug was ik in New York, een stad met ruim 8 miljoen inwoners en misschien wel de grootste melting pot van de wereld. Elke dag reizen er zo’n 3 miljoen mensen in de subway van en naar Manhattan en die doen dat natuurlijk niet op een lege maag. Als je de ontelbare Starbucks filialen negeert of enkel als wifi hotspot gebruikt, vind je een enorme rijke en diverse eetcultuur in NYC. Als je, niet zoals ik, met zo min mogelijk keuzestress je vakantie door wil komen, kunnen deze tips in Brooklyn (deel 1) en Manhattan (deel 2) je helpen. Voor puur vermaak en een indruk van de food culture in NYC (aflevering East Village) kun je ook deze video kijken uit een reeks van Walks met Josh Ozersky.

Brooklyn

Smorasburg

De eerste dag van onze week in New York is een zondag. Dus wat doe je dan? Wandelen over de Brooklyn Promenade bijvoorbeeld, iets lekkers halen bij de foodmarket en dit opeten terwijl je naar de vele sporters kijkt die zich in het zweet werken.

Smorasburg is leuk om gezien te hebben, vooral het uitzicht over Manhattan’s skyline en de wandeling ernaartoe. Wel vond ik het een relatief kleine foodmarket met flinke prijzen. Zo kostte deze kleine maar compacte ramenburger (met kaas) me $10 en dat voor de slechtste burger die ik in New York gegeten heb.

Ben je op zoek naar markten met eten & meer kijk dan op brooklynflea.com.

Ramenburger New York

Williamsburg

Williamsburg staat bekend als het Hipster Central van Brooklyn met veel leuke restaurantjes, winkels etc. Als je weinig tijd hebt of geen zin hebt nog meer te lopen, ga dan naar Bedford Ave. Hier komt eigenlijk alles samen. Wij hebben gekozen voor een minder fancy plek om te eten maar één met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij Peter’s mag je zelf je Southern style maaltijd samenstellen en dat is voor elke soulfood liefhebber goed nieuws. We kozen voor een hele gebraden kip met een aantal bijgerechten zoals mac&cheese, mash, corn, collard greens en overheerlijk cornbread. Als je ogen weer eens groter zijn dan je maag, neem je je leftovers natuurlijk mee in een doggybag.

Als je Bedford Ave van Zuid naar Noord bewandelt en nog steeds niet verzadigd bent, kun je een bezoek brengen aan de Brooklyn Brewery. Na ruim 25 jaar is de Brooklyn Brewery een begrip in de VS. Inmiddels kun je hun craftbrew op heel veel plekken krijgen, maar het is altijd leuker om bij de brouwerij zelf te komen. Brooklyn Brewery biedt korte rondleidingen maar ook genoeg ruimte om één van hun vele bieren te proeven. Kijk wel goed op hun website voor de openingstijden (soms moet je reserveren), zodat je niet zoals ik moet afdruipen naar het hippe maar beduidend minder leuke Wythe hotel om de hoek. Als je al genietend van je biertje je afvraagt waar toch al die hippe mensen van de overkant vandaan komen, in een van de warehouses is de HQ van VICE gevestigd. Schuintegenover zit Kinfolk, een koffiezaakje/winkel waar VICE deels eigenaar van is.

Word on the street is dat Greenpoint, ten Noorden van Williamsburg, het nieuwe Williamsburg is (of wordt of al is geweest). Check Yelp voor tips van New Yorkers waar je moet zijn, omdat het gebied ietsje meer uitgespreid is.

Bushwick

Bushwick is een wijk die, als je het niet weet, doods lijkt. Maar niks is minder waar. Het is een wijk met verlaten warehouses waar nu veel kunstenaars wonen en tot vroeg in de ochtend illegale feestjes gehouden worden. De straten zijn voor New Yorkse begrippen leeg, maar vol met streetart.

Als je na een kleine wandeling honger hebt gekregen, eet dan een pizza bij Roberta’s. Enigszins verstopt achter een kleine ingang staat een leger aan passievolle pizzabakkers elke dag honderden pizza’s te bakken. Je moet wel geluk hebben voor een plek, dus probeer vroeg te zijn of te reserveren. De duck prosciutto vooraf is een absolute aanrader.

Bedfort Stuyvesant

Iets dieper Brooklyn in ligt de wijk Bedfort Stuyvesant. Voor de echte liefhebbers van hiphop, hier komen helden als Notorious B.I.G, Aaliyah en Jay-Z vandaan. Sinds de jaren 2000 is de wijk echt aan het veranderen en is het er een stuk veiliger, al had ik zo af en toe nog wel het gevoel dat ik door een episode van The Wire liep.

Peaches Hot House New York

Dé reden om te gaan is Peaches Hot House, de nummer 1 plek in de VS voor fried chicken.

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *