Keuzestress in New York? Mijn hotspots in Manhattan

New York Manhattan

East Village

Bagels

Als je de eerder genoemde YouTube reeks van Josh Ozersky hebt gekeken, hoef ik je niet veel meer te vertellen over de East Village. Er is enorm veel te vinden en ik heb drie favorieten om met je te delen. Voor the real deal bagel met cream cheese en gerookte vis moet je bij Russ & Daughters zijn. Deze establishment bestaat 100 jaar en wordt gerund door een vierde generatie Joodse immigranten familie.

Russ & Daughters New York

Russ & Daughters New York

Burgers

Bij Whitmans eet je heel erg lekkere burgers. Ze hebben een uitgebreide kaart maar je kunt er ook je eigen burger samenstellen. Als het druk is (want het is ook erg populair bij de New Yorkers) ga dan terwijl je op de wachtlijst staat een biertje drinken bij het proeflokaal van Good Beer een paar deuren verderop. Als het nog open is, is een bezoekje aan het vintage paleis van Mr. Throwback zeker de moeite waard. Hij heeft een kleine shop met vintage sportswear, sneakers & video games en is zelf ook vrij vermakelijk.

Whitmans Burgers New York

Whitmans Burgers New York

Japan Town & desserts

Verder is er in East Village een straat met vooral Japans eten, het wordt dan ook niet voor niets Japan Town genoemd. Je vindt er van alles maar gek genoeg bijna geen sushi. Een echte ervaring is dit Japanse restaurant waar je vooral moet zijn geweest voor de beleving. Het is niet heel duur maar qua eten ook niet heel bijzonder. Het zit vol jonge Japanners, er hangt hele rare kunst op het snijvlak van eten en porno (?) en de menukaart lijkt eerder op een Japanse comic book; sowieso een winnaar dus.

Een paar deuren verderop is er een een klein zaakje waar je voor een paar dollar simpele maar heerlijke udon noodle soep eet. Dit is trouwens ook het enige dat ze serveren. Als je daarna nog trek hebt, kun je bij Spot Dessert Bar kiezen uit een kaart met heerlijke Aziatische desserts. De muziek staat er lekker hard zodat je alvast warm gedraaid wordt voor de karaoke bar aan de overkant. Ik ben daar niet naartoe gegaan, maar wel naar de Nuyorican Poets Club een paar blocks verderop waar iedere dinsdag een Spoken Word avond is. Echt een aanrader.

New York

China Town

When in China Town… Ja wat doe of eet je dan eigenlijk? Soms zijn de bordjes en menu’s enkel in het Chinees dus na een paar blocks waan je je ook echt in een ander deel van New York. Wij liepen een Chinees koffiehuis binnen waar de wat oudere generatie Chinese New Yorkers samen komen. Ze drinken er overdag koffie in plastic bekertjes en nemen er een zoete of hartige ‘bun’ bij. Ik at een gestoomd broodje met Peking eend, zonder koffie. In China Town is het vooral leuk veel te kijken, ruiken, vragen en proeven.

China Town New York

China Town New York

Meatpacking District

The Highline. Het zal ongetwijfeld een toeristen ding zijn om te doen, maar ik vond het leuk en dus een aanrader. De High Line is een openbaar park gebouwd op een historische spoorlijn die boven de straten van de West Side van Manhattan verheven is. Het park loopt van West 34th Street tot Gansevoort Street in het Meatpacking District en bevindt tussen de 10e en 12e Avenues. Als je in het Noorden begint (West 34th) en naar het Zuiden loopt dan kom je uit in het Meatpacking District, het leukere gedeelte om na je wandeling wat te drinken en eten. Bij Bubby’s serveren ze Amerikaanse klassiekers en maken ze het liefst alles zelf. Wij probeerden hun heerlijke Soda Fountains waarvan het recept binnenkort op hun website staat.

Highline Park

Soda Fountains Bubby’s

West Village (en toch ook weer Brooklyn)

In de West Village, bij Hamilton’s Kitcheonette bestelde ik mijn eerste Root Beer Float. De plek zag er nog nieuw uit en het was niet zo druk als je zou verwachten. Het is een aanrader één van hun soda’s te bestellen, al blijken er na wat research veel meer te zijn, zoals het alom geprezen Brooklyn Farmacy & Soda Fountain Als je er bent geweest, laat me weten of hun boek de moeite waard is.

Hamilton’s Kitcheonette New York

Hamilton’s Kitcheonette New York

Eigenlijk overal

Zoals je al merkt, ik raak er niet over uitgepraat. De eetcultuur in New York, the Big Apple, maakt hongerig. Er is nog zo ontzettend veel te ontdekken dat een volgende keer Harlem en Queens aan de beurt zijn. In de laatst genoemde buurt schijn je zoveel Chinese restaurants te hebben dat je er zeer lokale en regionale gerechten kunt eten.

Nog één allerlaatste tip dan. Als je geen zin hebt steeds ergens te gaan zitten en liever iets on the go eet, loop dan een willekeurige supermarkt in. Grote kans dat er een kleine deli in zit die een versbelegd broodje voor je kan maken, bijvoorbeeld één met veel te veel plakken kalkoenfilet en Provalone cheese.

Als je, niet zoals ik, met zo min mogelijk keuzestress je vakantie door wil komen, kunnen naast deze tips in Manhattan ook de tips voor Brooklyn je nog helpen!

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *