Quinoasalade met fruit en noten

Quinoa lunch ingrediënten

Wij eten dus graag quinoa. Na het omschrijven van alle soorten en wat je er zoal mee kunt is een concreet voorbeeld wel op z’n plek dacht ik zo. Hoewel de quinoa zaden op veel verschillende manieren – zowel hartig als zoet – te gebruiken zijn, wordt het vooral vaak gebruikt als vervanger van rijst, couscous of aardappelen. In dit recept het super gezonde quinoa zoals ik het het meeste eet; in een salade met fruit en noten, perfect voor een heerlijke lunch.

Omdat je mij niet heel erg blij maakt met elke dag een boterham met kaas of worst, ben ik altijd op zoek naar lekkere en gemakkelijke lunchgerechten. Quinoa is hiervoor ideaal. Het bevat veel mineralen, vitamines, eiwitten en vezels, waardoor je je super lang vol blijft voelen. Ik gebruik graag de voorgekookte variant omdat je deze niet voor hoeft te spoelen en het in maar drie minuten klaar is.

Quinoasalade

Dit lunchgerecht is echt enorm gemakkelijk, snel klaar, gezond en lekker (niet geheel onbelangrijk). Het leuke eraan is dat je van alles kunt toevoegen, afhankelijk van wat je in huis hebt. Ik heb meestal een aantal soorten gedroogd fruit, zaden, noten en pitten in m’n keukenkastje, die lang houdbaar en perfect voor zulke gerechten zijn. In deze salade gebruikte ik bijvoorbeeld goji bessen, ook super gezond door onder andere de grote hoeveelheid antioxidanten. Nog wat vers fruit erbij en je salade is klaar. Het is nu de tijd van de mandarijnen en omdat ze niet alleen lekker zijn om ‘voor zo’ te eten, gebruikte ik ze ook in deze quinoasalade met fruit en noten.

Quinoa lunch

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon:

  • 40 gram quinoa
  • 1 mandarijn
  • ½ appel
  • 4 gedroogde abrikozen
  • handje walnoten
  • handje gedroogde cranberries
  • handje goji bessen

Bereiding:

Kook de de quinoa zoals op de verpakking beschreven is en spoel deze af met koud water. Pel de mandarijn en halveer de partjes. Snijd ook de appel, abrikoos en walnoten in stukjes. Doe de quinoa in een kom en voeg de mandarijn, appel, abrikoos, walnoot, cranberries en goji bessen toe.

Easy peasy!

Quinoa lunch

Quinoa lunch

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *