Stoofpotje kip

Dit stoofpotje met kip is een stuk lichter dan bijvoorbeeld onze Vlaamse stoof met bruin bier. Kip is mager vlees en de saus (smaak) wordt gemaakt door kruiden, uien en tomaten. We gebruiken dus geen ingrediënten die we wel in een winterse stoof doen zoals aardappel, brood, bruin bier en rode wijn. Dit recept is onze standaard go-to stoof op een doordeweekse dag. Daarnaast lukt dit recept altijd en is het ook goed voor de portemonnee. Niets bijzonders, gewoon smullen.

Recept stoofpot kip

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Hoeveelheid: 2 personen, hoofdgerecht
stoofpotje kip

Wat heb je nodig?

1 (biologische) kipfilet, in stukjes gesneden

1 ui, fijn gesneden

1 teentje knoflook, fijn gesneden

1 blik tomaten in stukjes

1 tl korianderpoeder

1tl komijnpoeder

1/2 gedroogd pepertje of verse Spaanse peper, of naar smaak

200 ml kippenbouillon

plantaardige olie of ghee, om te bakken

verse peterselie of koriander, optioneel

Aan de slag!

Snipper de ui en snijd de kip in blokjes van circa 2 a 3 cm.
stoofpotje kip

Bak de ui en kip op middelhoog vuur, samen met een beetje olie, bruin. Sommige kipfilets zijn ingespoten met water en laten het vocht los wanneer het gebakken wordt. Laat al het vocht eerst verdampen voordat je verder gaat met de volgende stap.
stoofpotje kip

Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Voeg dan de specerijen toe en laat deze een minuut meebakken.
stoofpotje kip

Voeg de tomaten en bouillon toe en laat het geheel sudderen met de deksel er op voor ongeveer 20 minuten of tot dat de kip zacht is geworden.
stoofpotje kip
stoofpotje kip

Proef regelmatig en voeg zout en peper naar smaak toe. Als de saus te dik is, voeg dan een klein beetje heet water of bouillon toe. Als je te veel water hebt toegevoegd, laat de saus zonder deksel dan wat langer inkoken.

Serveer met rijst en verse groenten zoals sperziebonen of een frisse salade.
stoofpotje kip

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *