Chef Jefferson Alvarez verliet zijn thuisland Venezuela op de leeftijd van 16 voor Ottawa. Hier ging hij naar Le Cordon Bleu Ottawa Culinary Institute. De vastberaden en hardwerkende Alvarez kwam daarna al snel terecht bij verschillende sterrenrestaurants in Toronto en Vancouver en later ook Europa. Sinds een paar weken mag Alvarez’ oude werkgever Massimo Bottura, wellicht bekend van Chef’s Table seizoen 1, zijn restaurant Osteria Francescana het beste in de wereld noemen.
Om die reden was Jefferson Alvarez een paar weken geleden in Europa en ook in Amsterdam en greep de gelegenheid aan om samen met zijn zus Mayda en de Zee Boerderij een zeewier pop-up te organiseren.
Wildplukken met Jefferson Alvarez
Van farm-to-table koken is één ding maar het allerliefst plukt, raapt en verzamelt Jefferson Alvarez zelf zijn ingrediënten. Ook gebruikt Alvarez de wilde, verse producten graag uit de omgeving waar hij zijn gasten ontvangt. Voor het intieme 7-gangen diner in Amsterdam plukte hij bijzondere soorten vlierbloesem, wilde vruchten uit de tuin van vriendin Tanja. De mensen achter het Zee Boerderij initiatief haalden speciaal uit Zeeland verschillende soorten zeewieren.
“Cooking has no limit”
Het is duidelijk dat Jefferson Alvarez steeds iets unieks wil neerzetten, graag experiment en zijn grenzen opzoekt. Alvarez: “I believe cooking has no limit and, for someone reading my menu and paying for my food, it should be an experience from beginning to end.” Tijdens het pop-up diner komen al deze elementen samen wanneer broer en zus in een eenvoudig ogende keuken een waanzinnig diner presenteren.
Hieronder het menu en de foto’s!
Snacks
Mini arepas
Puffed madioca
White asperagus
The greens from Tanja’s garden
Heart of palm dressing, shaved carrots
Vegetables from the sea by Zeeboerderij
Green oil, egg, farmed seaweed
The wild forest
Mixed wild mushrooms, black rice soil, champagne sauce
The ocean floor
Sea weed, langostine, shrimp, scallops
Oops I burnt the meat
Charcoal coated beef, tomatillo sauce y yucca
Imagination
Wild sorrel, seaweed chlorophyll gelato, brazil nuts drages milk shells
Birchwood syrup compressed fig, wild strawberry and elderflower