Gebakken palmkool recept met amandel en ansjovis dressing

Gebakken Palmkool

Zoals bijna elke zaterdag haalde ik bij de biologische groentenboer op de Albert Cuijp mijn boodschappen voor de week. Deze week haalde ik extra veel palmkool om er eens mee te experimenteren. Eerder schreven we ook al over deze groente die vooral mijn aandacht trok door de populariteit op Pinterest en omdat het ontzettend lekker bleek. Ik maakte er deze keer een bijgerecht van en gebruikte een recept uit het gloednieuwe en prachtige Good Company magazine. Het is echt verrassend smaakvol en heel goed te combineren met bijvoorbeeld witvis of de citroenkip die wij eerder maakten. Try this one!

Bijgerecht voor 2-4 personen (servings)

Wat heb je nodig?

Amandel & ansjovis dressing

  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 3-5 ansjovis filets
  • ½ cup amandelen
  • ¼ cup extra virgine olijfolie
  • ¼ cup citroen sap

Gebakken palmkool

  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 10 palmkoolbladeren, gesneden en zonder nerf (je kunt dit bij de biologische winkel krijgen, een goede groentenboer of op de markt)
  • zout & peper

Vermaal de knoflook, amandelen en ansjovis in een vijzel tot een grove pasta. Doe de citroensap en de olijfolie erbij en vermeng tot een geheel.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op medium hoogte. Voeg de palmkool toe en roerbak totdat dit een beetje krokant begint te worden, ongeveer 5-7 minuten. Bestrooi met zout en peper.

Doe de palmkool is een serveerschaal en voeg de dressing toe met wat grof gehakte amandelen. In dit recept gebruikte ik blanke amandelen (zonder het bruine velletje). Voor extra smaak en ook kleur kan je ook de amandelen met het bruine velletje gebruiken.

Gebakken Palmkool

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *