Hoe ontpit je nou een granaatappel?

De granaatappel is weer volop te koop en dus is het rode spetterseizoen officieel van start gegaan. Granaatappel is heerlijk in een salade, rijst gerechten, je oatmeal maar liever niet op je witte sneakers. Tijd om hier een goede methode voor te zoeken dacht ik. Zo trof ik Jamie Oliver die in een wit overhemd een granaatappel ging ontpitten op YouTube. In minder dan één minuut wist hij door met een pollepel op een granaatappel te slaan alle pitjes er uit te krijgen.

‘… and give it a good spanking, which most people love.’

Wij houden van Jamie Oliver…. maar dit is bullshit and you know it Jamie.

Door nog verder te zoeken kwam ik een geniale methode tegen waarmee je met een paar simpele stappen geheel spetterloos een hele granaatappel kan ontpitten. Ik was sceptisch maar probeerde het en het werkt nog beter dan ik dacht.

Stap 1: Snijd de bovenkant van de granaatappel en verwijder ‘deksel’.

Granaatappel ontpitten

Granaatappel ontpitten

Stap 2: Verwijder de witte kern.

Granaatappel ontpitten

Granaatappel ontpitten

Stap 3: Snijd de granaatappel langs de witte lijn (vlies) langs de buitenkant tot aan de onderkant.

Granaatappel ontpitten

Granaatappel ontpitten

Granaatappel ontpitten

Stap 4: Trek de schil voorzichtig uit elkaar. De granaatappel gaat dan vanzelf “open”.

Granaatappel ontpitten

Stap 5: Zodra de granaatappel open is kun je beginnen met ontpitten.

Granaatappel ontpitten

Granaatappel ontpitten

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *