Kimchi’s Burger Beer Battle: The Day After

Begin maart schreef ik al al over Kimchi’s Burger Beer Battle. Het concept was simpel: vier halve burgers, vier glazen craftbeer, en aan het einde bracht je een stem uit op je favoriet. De afgelopen weken zag je vooral dat de burgerjoints zich al flink aan het opwarmen waren voor de battle, en met een uitverkochte arena werd die spanning alleen maar groter.

Kimchi's Burger Beer Battle

Toen we aankwamen waren The Beef Chief, Thrill Grill, de Biertuin en The Young Pretenders al hard aan het buffelen om uiteindelijk ongeveer 350 mensen te overtuigen op hun te stemmen. De mannen van James Brews, Two Chefs Brewing, Oedipus Brewing en Brouwerij het IJ tapten hun beste wedstrijdbier, en de battle was on!

Kimchi's Burger Beer Battle

Bij de burgers was een duidelijke tweedeling zichtbaar; de redelijk klassieke burgers van de Biertuin en Thrill Grill en de gewaagdere combinaties van The Beef Chief en The Young Pretenders. Enkele verhitte discussies later, waarbij weer eens duidelijk werd dat smaken toch echt verschillen, bleken vooral de burgers van The Beef Chief en The Young Pretenders favoriet.

Kimchi's Burger Beer Battle

Het werd uiteindelijk een close call, waarbij Simon the Beef Chief er met de velbegeerde bokshandschoen vandoor ging. Bij de brewers ging de strijd lange tijd redelijk gelijk op, maar toen alle stemmen geteld waren bleek dat het beste bier bij de mannen van Oedipus uit de tap kwam.

Kimchi's Burger Beer Battle

Zelf de winnaars proeven? Vanaf 17 april kan je elke donderdag bij Staring at Jacob terecht voor een Kimchi Burger van The Beef Chief, en binnenkort opent Oedipus Brewing zijn eigen brewpub op het Westerdok in Amsterdam.

Ondanks dat we de rest van het weekend moesten bijkomen van een dag die in een nacht veranderde, willen we nog maar één ding: een vervolg. Game on!

Deel dit artikel:
Pin It

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *