De Oedipus Brewpub: ‘Beer for the people, people for the beer’

Alex, Paul, Rick en Sander zijn de mannen van Oedipus Brewing. Ze kwamen al eerder voorbij in ons artikel over de brouwers van het Kimchi Farm Festival en tijdens Restaurant Day vorige week zondag was het hun nieuwe locatie op het Westerdok in Amsterdam dat we voor één dag omtoverden tot restaurant. Die locatie is exact de reden waarom we nu weer over ze schrijven.

Vorig jaar tijdens het Kimchi Farm Festival waren ze nog één van de kleinere brouwers van het festival met een productie van 50 liter per week, maar inmiddels produceren ze 3.000 liter per maand. Bieren die ze op wat grotere schaal brouwen zoals Mannenliefde en Mama zijn onder andere verkrijgbaar op bekende Amsterdamse plekken zoals De Biertuin, Hanneke’s Boom en Worst. Ook op festivals zoals het Food Film Festival en de Roest Warehouse Weekender kan je niet om ze heen en zorgen ze dat hun bier ‘het verbindende element is van genot en gelach’.

Oedipus Brewing

Nu is het tijd voor de volgende stap en willen de mannen een eigen brewpub openen op het Westerdok in Amsterdam. Bier in alle soorten en maten gaat natuurlijk de hoofdmoot zijn, maar ook zullen ze gaan samenwerken met creatieve gastkoks om bier met seizoens- en streekproducten te combineren. In totaal hebben ze € 200.000,- nodig, waarvan de helft al gefinancierd is met eigen geld en andere investeerders. De overige € 100.000,- willen ze inzamelen via crowdfunding, en dát is waar jij in beeld komt. Inmiddels hebben ze al € 60.000,- euro binnen, wat ervoor zorgt dat ze in ieder geval aan de slag kunnen. Maar, om er écht die geweldige brewpub van te maken die de mannen voor ogen hebben en de bank er volledig buiten te laten, hebben ze dat uiteindelijke bedrag van € 100.000,- nodig.

Via CrowdAboutNow investeer je vanaf € 100,- en krijg je een redement van 5% per jaar, een absolute win-win dus. Afhankelijk van de grootte van de investing kan je ook nog kiezen voor een beloning zoals bier van de eerste batch, een bierproeverij, een foto van je Mama op een ereplaats of een dagje Blijdorp met de Oedipus crew inclusief een rugzakje bier en krentenbollen met kaas.

Oedipus Brewing

Ben je benieuwd maar wil je eerst zelf zien waar je in investeert? Dan móet je vrijdag 28 februari naar het Westerdok voor de Support Your Local Brewer! Brewpub Crowdfunding Party. Je steunt al door te drinken, want van elk getapt biertje gaat € 1,- direct naar de pot. Daarnaast worden nooit eerder verkochte en unieke bieren geveild, is er muziek van Red Light Radio en burgers van The Beef Chief (die wil je ook niet missen). En mocht dit je allemaal nog niet overtuigen om te komen: wij zijn er ook ;-)

Deel dit artikel:
Pin It

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *