Paasrecept: zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade

Voor veel mensen is vandaag het begin van een lang weekend vrij. Heerlijk! En, misschien zit je zondag of maandag zelfs aan een Paasontbijt of brunch, of ga je eieren zoeken. Vaste prik bij ons is een brunch bij mijn moeder, met haar befaamde eiersalade. Het is heel erg makkelijk en veel lekkerder dan een kant en klare eiersalade uit de supermarkt. Omdat ik hier zulke goede herinneringen heb, deel ik graag het recept. Vrolijk Pasen!

Recept (ontbijt of lunch)

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 8 minuten

Eiersalade

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • verse bieslook (een bosje, en houd wat apart voor de garnering)
  • 1 el kerriepoeder
  • mayonnaise (een ¼ tot ½ tube zoals op de foto. Je kunt als alternatief ook kwark gebruiken, al heb ik dat zelf nooit geprobeerd)
  • Maggi (een paar scheutjes, naar smaak)
  • zout en vers gemalen zwarte peper (eventueel om op smaak te brengen)

Aan de slag!

Kook de eieren zo’n 8 minuten in ruim water. Laat de hardgekookte eieren onder koud water ‘schrikken’ en pel ze vervolgens.

Prak de eieren met een vork en voeg de mayonnaise, Maggi, verse bieslook en kerriepoeder toe. Meng het geheel goed en proef zodat je eventueel meer Maggi of kerriepoeder kunt toevoegen. Je kunt de eiersalade ook op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper.

Eiersalade

Voeg wat bieslook toe voor de garnering en geniet ervan met lekker (Paas)brood of bijvoorbeeld Matzes.

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *