Quest for the best burger: Avocado Cheeseburgers bij Blacows

Quest for the best burger

Sinds een paar jaar springen in Nederland de ‘eerlijke’ burgerinitiatieven uit de grond. Toch schijnt de beste burger niet uit Nederland te komen, maar uit die bizarre metropool aan de andere kant van de wereld: Tokyo. De stad met ongeveer 320 michelinsterren waar je toch eigenlijk vooral naartoe gaat voor de beste sushi en sashimi. Vooraf zou je zeggen dat het een doodzonde zou zijn om hier ooit een hamburger te bestellen.

Dat hele idee van dat het zonde is om hamburgers te in Japan laat je snel varen als je leest dat Esquire zich afvraagt of de beste burger ter wereld uit Tokyo komt en Hotdog Judge schreeuwt dat je in Tokyo in ieder geval de beste burger van heel Azië eet. Blacows is the place to be, vlakbij Shibuya in de wijk Ebisu, één van de hippere wijken van Tokyo.

Blacows

Als je het hebt over burgers is het belangrijkste natuurlijk het vlees. Gelukkig staat Japan vol met Wagyu koeien die goed gemasseerd worden, bier te drinken krijgen en naar klassieke muziek luisteren. Bij Blacows weet je zeker dat jouw burger van 100% Wagyu beef gemaakt wordt: als je binnenstapt zie je op een schoolbord gelijk welke Wagyu koeien ze die dag gebruiken om jouw burger mee te maken, inclusief waar de koeien vandaan komen en de zogenoemde grade. Die grade is vrijwel altijd A5, wat de allerhoogste kwaliteit Wagyu Kobe rund is. Een in-house slager verwerkt dit vlees tot de beste patties die je maar kan bedenken.

Als je dan ook nog weet dat de buns in samenwerking met Maison Kayser gemaakt zijn en dat er homemade BBQ- en tartaarsaus overheen gaat, kan er al weinig meer mis gaan. We bestelden een ‘standaard’ burger met tomaat, sla en ui, en een Avocado Cheese burger, die bekend staat als special van het huis. Vooral over die laatste is niets gelogen. Man, man, wat een smaak (of ‘golden proportion of flavor’ zoals ze het zelf omschrijven) en wat een bizarre kwaliteit rundvlees. Ik heb in m’n leven heel wat koeien naar binnen gewerkt, maar een burger van deze kwaliteit had ik echt nog nooit gehad. En dan vooral de combi van avocado en cheese, wat echt een no-brainer is mocht je ooit ook maar in de buurt van Tokyo komen.

Quest for the best burger

De beste burger ter wereld zoals ze zich afvragen bij Esquire of claimen bij That Food Cray? Ik heb er nog te weinig gehad om die uitspraak te mogen doen, maar het is in ieder geval verreweg de beste burger die ik ooit heb gehad. Een ticket Tokyo zal het niemand waard zijn, maar mocht je ooit in de buurt komen of een stop-over in Tokyo kunnen maken: Blacows it is!

De quest for the best burger gaat in ieder geval door, dus mocht je een tip hebben waar ik zeker naartoe moet om te kijken of ie de strijd aan kan gaan met de Avocado Cheeseburger van Blacows, let me know!

Deel dit artikel:
Pin It

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *