Recept voor een heerlijke bourgondische citroenkip

Bourgondische Citroenkip

Hier volgt het recept van één van mijn favoriete kipgerechten, dat ik iedere maand wel maak. Dit recept geeft je een super malse en smaakvolle kip waarvan iedereen even stil wordt. Het recept is van Ramon Beuk en zijn programma Born2Cook dat ik tijdens mijn studietijd zo’n 8 jaar geleden toevallig voorbij zag komen. Ik heb het die avond nog geprobeerd te bereiden en het was gelijk een succes. Sindsdien is dit gerecht een winnaar thuis omdat het een makkelijk, no nonsens gerecht is waar je echt van kunt genieten.

Citroenkip recept

  • Voorbereiding: 10 min
  • Kooktijd: 50 minuten
  • Speciale benodigdheden: Ovenschaal, oven
  • Hoeveelheid: 2 personen

Bourgondische Citroenkip

Wat heb je nodig?

  • Twee kippenbouten
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Citroensap van één citroen
  • vier knoflookteentjes, gekneusd
  • één sjalot, in plakjes
  • één rode peper, doorgeprikt met een mes
  • Een klein scheutje witte wijn (alleen als je biologische kip gebruikt want die zijn vaak wat magerder en dat betekent dat je meer vocht nodig hebt)
  • Zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kippenbouten in op de twee dikste punten en vul deze met de tijm en rozemarijn.

Braad de kippenbouten in een braadpan aan in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn.

Doe de aangebakken kip in een ovenschaal. Doe de knoflook, sjalot, en rode peper erbij. Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en de citroensap toe. Als je biologische kip gebruikt doe dan nog een scheutje wijn over de kip voor extra vocht. Bestrooi de kip met zout en peper, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ze in de oven in 40 minuten gaar.

Na 40 minuten de folie verwijderen en de kip nog 10 of 15 minuten laten bakken voor een krokant velletje.

Serveer met je favoriete salade en een lekker stuk frans brood.

Deel dit artikel:
Pin It

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *