Street Food in Seoul: Burgers van Mr. Wow

Seoul Streetfood

Één van de leukste wijken van Seoul om ‘s avonds rond te hangen is Hongdae. Onder andere door de Hongik University die bekend staat om zijn kunstopleidingen vind je hier veel jonge kunstenaars, muzikanten en andere creatieve geesten. Je kan hier ‘s avonds een restaurant of club induiken, maar je kan ook uren over straat struinen en genieten van alle kunst en muziek. En wanneer je na een briljante imitatie van John Mayer honger hebt gekregen, sluit je gewoon aan in de rij bij één van de streetfood stalls. Koreanen zijn gek op in de rij staan. We hadden het idee dat ze zelfs soms maar gewoon aansluiten omdat er vast iets goeds te krijgen is, en meestal blijkt het wachten niet voor niets.

street food in seoul

Zo sloten wij aan in de behoorlijke rij bij Mr. Wow waar Koreaanse burgers van de grill kwamen. Je hebt geen idee waar je uit kan kiezen, maar met wat hulp van Engels-sprekende Zuid-Koreanen kom je er al snel achter dat je in ieder geval voor de normale of een cheese-variant kunt kiezen. Cheap is het in ieder geval, de goedkoopste burger heb je al voor 2.900 won (2 euro).

Streetfood in Seoul

Burgers bakken met een ijsschep en een schaar

Het voordeel van zo lang in de rij wachten is in ieder geval dat je een onwijze honger hebt als je eenmaal aan de beurt bent. Je staat met je neus bovenop de grill en twee jonge gasten die in een razend tempo burgers serveren. En dat doen ze net iets anders dan de gemiddelde burger joint.

Streetfood in Seoul

Het mengsel van gehakt en ongetwijfeld veel kruiden scheppen ze met een ijsschep op de grill, en zodra de burger een tijdje aan het grillen is, pakken ze een schaar erbij om de burgers in te knippen (en geen idee waarom). Zodra ze klaar zijn gaat er nog een zelfgemaakt saus en wat ijsbergsla op, en you’re ready to go.

Streefood in Seoul

Een ontzettend malse burger met goed wat Koreaanse pit is het resultaat, waarna je in ieder geval helemaal klaar bent om één van de clubs in te duiken.

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *