Tsukiji fish market: de grootste vismarkt ter wereld

Het voelt een beetje als een groot doolhof met overal vis en mannetjes op gekke karretjes die je moet proberen te ontwijken. We zijn op één van de grootste en bekendste vismarkten te wereld: de Tsukiji vismarkt in Tokyo. Je kunt het zo gek niet bedenken: Als het uit de zee komt is het hier -levend of dood- verkrijgbaar.

Het echte werk begint eigenlijk al rond een uur of vijf, half zes ‘s morgens, wanneer de verser dan verse tonijn onder de hamer gaat. Deze vissen zijn bizar veel geld waard (soms gaan ze zelfs voor 1,8 miljoen dollar over de toonbank) en worden onder andere direct aan restaurants verkocht of aan de visverkopers op de markt, die ze in stukken snijden en doorverkopen. Dit gebeurt in de ‘wholesale area’, een hele grote hal waar in honderden ‘kraampjes’ gescheiden door super smalle straatjes allerlei soorten seafood wordt verkocht.

Voor elke visliefhebber is dit echt een must-visit in Tokyo. Het is fantastisch om te zien hoe de (vooral) mannen met hun vlijmscherpe messen de vissen klaarmaken voor de verkoop. Terwijl de ene koper een vis zorgvuldig inspecteert, probeert een ander een levende kreeft te wegen die steeds van de weegschaal af wandelt. Ik kijk m’n ogen uit en verbaas me over hoeveel vissoorten en andere dingen die ik niet thuis kan brengen hier te koop zijn. En dat alles zonder vieze vis geur (verse vis ruikt naar zee, niet naar vis)!

En hoe fantastisch is het dat er op deze markt, direct naast de ‘wholesale area’ een paar kleine restaurantjes zitten waar de meest verse vis ter wereld op je bord terecht komt? Binnenkort meer daarover in ons blog over de beste sushi die we ooit hebben gegeten.

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *