De Burger Beer Battle is back

Kimchi's Burger Beer Battle

Stop met zoeken. Wij hebben de ideale tip voor je gevonden om je eeuwige liefde of tijdelijke tinderdate op valentijnsdag mee naartoe te nemen. Het is namelijk weer tijd voor een Burger Beer Battle op 14 februari.

The battle continues

Vorig jaar gemist? Toen gingen bij Toren Amsterdam Oedipus Brewing en The Beef Chief er met de prijzen vandoor. Dit jaar wordt het echter nog een stuk lastiger, er zijn namelijk vier voorrondes voordat je in de echte finale terecht komt. Waar The Beef Chief vorig jaar de titel ‘Beste burger van Amsterdam’ kon claimen, komen de strijders dit jaar uit alle hoeken van het land en gaat het om de titel ‘Beste burger van Nederland’.

Kimchi's Burger Beer Battle

Kimchi's Burger Beer Battle

Uit elke voorronde komt telkens één winnende burger en één winnende brouwer, die in de grande finale tegen elkaar zullen strijden. De eerste voorronde is op 14 februari bij Oldschool in Amsterdam-Zuid, en deze vier gaan strijden om de eerste plek in de finale:

In the upper left corner: RUIG

RUIG is voor mij de meest onbekende naam op het programma, wat ook niet heel gek blijkt te zijn. Dit restaurant vlakbij Utrecht Centraal opende pas twee weken terug, en stapt dus nu al met haar burgers in de ring om te battelen.

In the upper right corner: Rotisserie Amsterdam

Rotisserie Amsterdam is in no-time één van m’n favoriete tenten in Amsterdam geworden. Geweldige kip (dat moet ook wel met zo’n naam), goed bier (Brooklyn Lager), en niet geheel onbelangrijk: greasy burgers. Gaat het deze gasten lukken zonder hun vertrouwde grill aan de De Clercqstraat minstens zulke goede Royales with Cheese te serveren?

In the lower left corner: The Beef Chief

Over The Beef Chief ga ik niets meer zeggen. Daar is alles al over gezegd, en daarnaast is hij ook nog eens de titelverdediger van vorig jaar. In ieder geval the man to beat!

Kimchi's Burger Beer Battle

In the lower right corner: HotMamaHot Catering

HotMamaHot Catering is onderdeel van HotMamaHot, een creatief collectief ontstaan vanuit een aantal jeugdvrienden. Je kan ze kennen van onder andere Appelsap of de Parade, en sinds kort hebben ze ook de keuken van Café Struik in Amsterdam overgenomen. Daar vullen ze de hele kaart, maar op 14 februari nemen ze alleen de burgers mee.

Wat is de deal?

Vrij simpel, voor 35 euro krijg je (halve) burgers van deze vier deelnemers en die ga je proeven en raten. Daarnaast krijg je vier biertjes van vier verschillende brouwers, die je ook moet beoordelen, zodat er uiteindelijk twee winnaars uit de avond komen.

Burger Beer Battle 2015

Kimchi's Burger Beer Battle

De brouwers van deze eerste valentijnseditie zijn Oedipus Brewing, De Prael, Rooie Dop en vandeStreek-bier. Muziek is er van onder andere de Madame Jeanette DJ Crew en Radio Noet-Noet, er is een pickleback bar, en de party bij Oldschool gaat tot de late uurtjes door. Wil je dit niet missen? Kaarten zijn hier te koop.

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *