Broadway Market: De leukste foodmarket in Londen

Londen staat bekend als de financiële hoofdstad van Europa en misschien wel de hele wereld. Waar Londen en Engeland in mijn ogen niet bepaald om bekend staan is hun eten. Wanneer ik aan Engeland denk, denk ik aan fish & chips, curry en pies. Niets is minder waar en ik ontdekte dat Londen juist heel veel te bieden heeft op het gebied van eten en eetcultuur! Londenaren zijn hard op weg de hipste en dynamische culinaire stad van Europa te worden. Iets wat je meegemaakt moet hebben.

Een van onze hoogtepunten is een bezoek aan de Broadway Market. Deze markt is sinds 1980 te vinden in de wijk Hackney in Oost Londen. Je kunt hier iedere zaterdag van 08:00 tot 18:00 terecht om boodschappen te doen maar ook om te ontbijten, lunchen en snacken. Inmiddels is de markt een walhalla voor foodies geworden en een favoriet voor de jonge en hippe Londenaar. Deze intieme markt midden in een woonwijk bestaat uit ongeveer honderd kraampjes met een mix van delicatessen en streetfood. Aan beide kanten van de kraampjes zijn vintage kleding en designwinkeltjes te vinden en kun je genieten van de vele straatmuzikanten. Daarnaast is het een geweldige plek om een koffie te drinken in Market Café en hipsters te spotten, vooral met baarden. Wij vinden het geweldig!

Als je toch in London bent vergeet ook niet Borough Market te bezoeken. Het was ons niet gelukt omdat hij op zondag dicht is. Als je de smaak helemaal te pakken hebt, kan je zondag wel terecht bij de Flower Market op Colombia Road.

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

  • Diede says:

    Nice! Ik ben dit weekend in Londen en zet deze zeker op mijn to do lijstje;)

    • http://www./ says:

      I can’t say that I really know the taste of bitter mellon. I would classify mate pretty close to a strong black tea. I like it, even though it is bitter. There is no unpleasant aftertaste. I hope you you can try it soon! (I also like to try new foods)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *