Dit is ‘m dan. De duurste hamburger van Nederland

Niet lang geleden ontmoetten we Diego, de officieuze hamburger koning van Nederland, in Den Haag. De Rotterdammer werkt er sinds kort bij SoHo (South of Houston) op het Plein, wat groots als een filmtrailer op Instagram werd aangekondigd. Wie Chef Diego nog niet kent, hij is een hamburgergod, foodblogger, chef, productontwikkelaar (ananas-ketchup anyone?). Ook houdt hij wel van een uitdaging en meestal eentje die de aandacht trekt.

duurste hamburger van nederland

duurste hamburger van nederland

duurste hamburger van nederland

Vandaag, op International Hamburger Day, presenteerde hij in de Flexkeuken de allerduurste hamburger van Nederland en verbrak daarmee een record. Wat het vorige record was weet niemand, maar dat deze burger groot, duur en volledig over the top is, is wel zeker. De burger zou trouwens €2.050,- kosten, mocht ie ooit nog eens ergens op de kaart komen te staan.

Wat zat er allemaal op?

Om maar te beginnen met het onderdeel waar Diego zelf tot op het laatste moment toch nog zenuwachtig van werd: saffraan brioche bekleed met bladgoud. “Gisteren oefende ik er nog even op in mijn hotelkamer in Zaandam, maar daar stond de airco aan, dus vloog het goud bijna de gordijnen in”, aldus Diego.

duurste hamburger van nederlandduurste hamburger van nederland

Op de onderste helft van het broodje wordt flink wat van de speciaal voor dit event gemaakte saus gesmeerd: Crazy Expensive Hamburger Sauce (van de Saus Guru). Er zitten 35 kreeften in verwerkt en is, eerlijk is eerlijk, erg lekker.

duurste hamburger van nederland

Vervolgens vinden we de duurste sla en tomaat van de wereld en een patty van Wagyu en Ierse Black Angus. Hierbovenop nog Remmeker kaas, eendenlever, Oosterschelde kreeft, Hermit Gin (spray) gewikkeld in Pata Negra, witte truffel, 30 gram (!) kaviaar en als laatste dus de gouden brioche. duurste hamburger van nederland

duurste hamburger van nederland

duurste hamburger van nederland

duurste hamburger van nederland

Maar is de duurste hamburger ook lekker?

Ja. Gek genoeg wel (ik had het eerlijk gezegd niet verwacht).

Wat drink je er bij?

Een Hermit Gin & Tonic met een schijfje grapefruit of een Citrahop Special van YAYA Kombucha, vers van de tap.

What’s Next?

“Even niks hoor, even weer normaal doen”, zegt Diego met een grote voldane glimlach. Al weten wij -en hij ook- wel beter, dat er binnenkort weer iets leuks, lekkers en spraakmakends aan zit te komen. Maar wij zeggen nog even niks!

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *