International Negroni-Week: 6-12 juni

‘There’s no cheers without a cause’. Onder die slogan gaat van 6 tot 12 juni de internationale Negroni-Week van start. Initiatiefnemers Campari en Imbibe Magazine, moedigen bars, restaurants en winkels overal ter wereld aan om een deel van hun omzet – 1 euro per verkochte Negroni-cocktail of Negroni-product – af te staan aan een goed doel naar keuze.

De vierde editie van de Internationale Negroni-Week streeft ernaar om de opbrengst van vorig jaar te overtreffen. Toen deden er 3.533 bars uit 44 landen aan mee. Met een opbrengst van ruim 321.000 dollar voor 1.714 goede doelen. Voor de internationale Negroni-week 2016 schreven 41 landen zich in.

Campari Negroni

Campari Negroni

In Nederland is Negroni-Week nog weinig bekend en wij hopen dan ook volgend jaar meer te zien van dit initiatief in eigen land. Onder #NegroniWeek kun je de activeiten in het buitenland volgen. Voor mij is het nu vooral genieten van deze klassieke -en tegelijkertijd mijn favoriete- cocktail thuis. En waarom ook niet, want met de juiste ingrediënten en verhoudingen is het ook voor de leek gemakkelijk te maken.

Campari Negroni

Campari Negroni

Recept Negroni

1 oz. (of 30 ml) Campari
1 oz. Gin, London Dry Gin werkt altijd goed, hier gebruik ik Plymouth gin met een sterkere jeneverbes smaak
1 oz. Vermouth, hier gebruik ik Mancino een rode vermouth uit Italië

Mix de drie delen met een mixinglepel in een mixingglas, met veel ijs. Hierdoor wordt de drank niet alleen koud maar ook aangelengd met wat water. Giet de Negroni in een ijskoud glas met ijs en garneer met een schijfje sinaasappel.

Cheers!

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *