Frietje vegetarische stoofpot van Naresh Ramdjas

Naresh Ramdjas ontwikkelde een vegetarische stoofpot helemaal van groenten, zonder vleesvervangers. De stoof is geïnspireerd op een Vlaamse stoof en wordt verder met ingrediënten als ontbijtkoek en bier bereid. Het wordt geserveerd met heerlijke zelfgemaakte frieten en mayonnaise.

Het frietje vegetarische stoof van Naresh staat tijdelijk op de kaart en is tot het op is (de verwachting is vrijdag) te verkrijgen in alle drie de winkels van Steve Stove in Amsterdam. You snooze, you lose! Voor wie het écht niet red, of wanneer je na het proeven de vegetarische stoof van Naresh thuis nog eens wil maken, volgt hieronder het recept!

Frietje vegetarische stoof

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 5 minuten + 15 minuten stoven

Hoeveelheid: 4 personen, hoofdgerecht

Wat heb je nodig?

1 rode biet, grof gesneden

1 ui, fijn gehakt

2 teentjes knoflook, fijn gehakt

1 gele wortel, grof gesneden

6 oesterzwammen, in repen gesneden

2 koningsoesterzwammen, in repen gesneden

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

1 blaadje laurier

4 plakken ontbijtkoek, in repen gesneden

1/2 flesje donker bier, bijvoorbeeld Heineken Oud Bruin

scheutje bietensap

scheutje water

(olijf)olie, om in te bakken

zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Voor erbij: frietjes met mayonnaise. Als je zelf mayonnaise maakt, doe er dan eens groene mosterd bij! Dat is heerlijk bij dit gerecht.

Aan de slag

Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit op laag vuur in een eetlepel (olijf)olie tot ze glazig en lichtbruin zijn.

Snijd de biet, wortel, oesterzwammen en ontbijtkoek in grove stukken en voeg deze toe aan het ui en knoflookmengsel. Bak het geheel op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe om het geheel op smaak te brengen.

Voeg een scheutje bietensap en een scheutje water toe en schep het geheel goed om.

Voeg nu ook een half flesje bruin bier toe en schep het geheel nog een paar keer goed om. Laat de stoof zo’n 15 minuten koken zonder deksel zodat er een saus ontstaat. Roer af en toe.

Serveer met (zelfgebakken) frietjes en mayonnaise van groene mosterd!

Deel dit artikel:
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.