Het Kimchi Farm Festival

De Buurtboerderij achter het Westerpark stond een weekend lang vooral in het teken van het brouwen en proeven van bieren die veelal in keukens in Amsterdam en omstreken gebrouwen worden. We telden maar liefst 21 brouwerijen en een divers aanbod aan eten zoals een verse limited edition Kimchi worst van Brandt & Levie.

Het festival

Rick Nelson

Dit is Rick Nelson. Hij is onder meer initiatiefnemer van het Kimchi Farm Festival in Amsterdam waarvan dit jaar de tweede editie plaatsvond. Het samenbrengen van ambachtelijke brouwers is het voornaamste doel van Rick. Hij vertelt dat het Kimchi Farm Festival een uit de hand gelopen hobby is, en dat hij als brouwer van ambachtelijk bier de behoefte had om met andere brouwers te praten en proeven. ‘Je ziet dat dit nu samen komt en dat we van elkaar leren over techniek maar ook smaak.’ Kimchi is geen 13 in een dozijn ‘ food festival’, maar een festival waar je echt bijzondere streekproducten proeft; zowel bier als eten.

Het Kimchi Farm Festival

De Muziek

Kimchi begon als radioshow en is nog steeds te beluisteren op de dinsdagavond tussen zes en zeven op Red Light Radio. Want naast bier is ook muziek een passie van Rick, en speelde het een prominente rol tijdens het festival om de ‘conviviale’ sfeer te creëren. De line-up van lokale bieren en eten werd aangevuld met bijzondere acts die elk anderhalf uur het festival van deze sfeer voorzag.

In de middag draaiden DJ’s oude soul, boogy en old school electo en tegen de avond old school house en disco. Perfect om de al geslaagde dag feestend te kunnen afsluiten.

Kimchi Festival

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Rick vertelde ons dat hij nog een aantal dingen in de pijplijn heeft zoals een foodbox met ambachtelijke bieren en een winter festival. Wij houden in ieder geval de Kimchi Radio website in de gaten.

Meer lezen over Kimchi Farm Festival? Hier vertellen de brouwers van Oersoep, Oedipus, Giel Cider, De Afleiding en Butcher’s Tears over wat hen bezielt.

Deel dit artikel:
Pin It

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *