Nu de zomer er weer aan komt, laat ik graag mijn favoriete, maar warme, porridge (havermoutpap) staan voor dit wat tropischer ontbijt. Door de toevoeging van een gelijk deel fruit, hier mango, is dit ontbijt ook wat lichter. De overnight oats maak je een avond van te voren klaar en een nacht in de ijskast doet de rest! ‘s Ochtends haal je dus een kant en klaar, gezond, licht en lekker ontbijt uit de ijskast. Ook is het lekker koel en dat heeft dan wel de voorkeur als de buitentemperaturen weer hoger worden!
Recept (ontbijt) voor 2 personen
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd: geen (wel een nacht in de ijskast)
Wat heb je nodig?
- 45 gram, havermout (rolled oats)
- 120 ml amandelmelk (of sojamelk, koemelk of een ander melkproduct)
- 1 mango (ca. 50 gram, ontpit en in blokjes gesneden)
- 1 tl gemalen of geraspte kokos snippers (gedroogd)
- 1 1/2 tl agavesiroop (of ahornsiroop, honing)
Aan de slag!
Meng alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kommetje met vershoudfolie. Koel het een nacht in de ijskast.
Roer voor het serveren nog even door en voeg extra melk toe (voor een dunnere consistentie en naar smaak) en eventueel wat verse, overgebleven stukjes mango en agavesiroop.
Ook is het heel gemakkelijk om mee te nemen naar je werk (of school) als je weinig tijd hebt ‘s ochtends. Vergeet dan alleen niet ook een lepel mee te nemen!
1 Comment